Ongelma Kuopiosta

Vasemmalta oikealle Jiri, Konsta, Mikko, Ville.

Kuopion punkbändejä läpikäyvässä artikkelisarjassa Ville Miettistä jututetaan jo toistamiseen. Sama mies vastaili myös The Cotardsille esitettyihin kysymyksiin. Nyt on pakko todeta, että Villellä on ongelma. Vakavasti ottaen Ville on painiskellut sen kanssa jo vuosia …Ongelma-nimisen yhtyeen kanssa siis.

Milloin bändi on perustettu?

Bändi perustettiin 2014. Eka kokoonpano, Ville-Heikki-Mika, syntyi muusikoiden.net -ilmoituksen kautta

Minkälaista musiikkia bändi soittaa?

Ponnistettiin alkuun vahvasti punkrock-pohjalta, mut viime levyltä alkaen rupes homma kehittymään vähän toiseen suuntaan. Jonkinlaista rokkia kuitenkin! Esim. Neil Young, Rollarit ja Replacements olleet kovassa kuuntelussa viime aikoina. Teen myös trubaduurikeikkaa ja soittelen biisejään joskus myös Ongelma-keikkojen välissä.

Kerrotko bändin lyhyen historiikki alusta tähän päivää?

Kokoonpanomuutoksia on ehtinyt seitsemän vuoden sisään tulla jo useita. Kiitetään menneistä vuosista Heikkiä, Mikaa, Jukkaa ja Veskua!

Useiden Kaivurin ja Henry’s Pubin keikkojen jälkeen päästiin pikkuhiljaa kiertämään muutakin Suomea. Ensimmäinen 7″ julkaistiin vuonna 2016 omakustanteena meidän Asbestilevyt -merkillä. Keikka Lapinpolthajien kanssa sai rumpali-Jukkelin buukkaamaan meidät Puntala-rockiin jossa meitä miksaili eräs Frans. Fransin kanssa päädyttiin äänittelemään sitten meidän kaksi viimeisintä julkaisua. Tokan seiskan julkaisi Jukkeli Kämäset levyt -merkillään vuonna 2018. Hatunnosto em. henkilöille!

2019 alkuvuodesta ääniteltiin ensimmäinen LP. Julkaisukuviot oli vielä aika epäselvät. Kesällä päästiin Tampereen Pakkahuoneelle lämmittelemään Pelle Miljoona Oy:ta. Stupidon Joose innostui keikan perusteella auttamaan LP:n kanssa. LP:n julkaisu sattuikin sitten pahimmilleen koronan aikaan. Viime kesänä ehdittiin vielä muutamat ”julkaisukeikat” soittaa vanhalla kokoonpanolla, kunnes syksyllä Vesku ja Heikki jättäytyi bändistä. Korvaajaksi löytyi iisalmelaisesta Perseenpyyhkijät -yhtyeestä Konsta ja Mikko. Talven ja kevään mittaan ollaan nyt tällä uudella kokoonpanolla treenailtu. Ollaankin nykyään sitten 75% iisalmelainen bändi!

Ketä bändissä soittaa?

Ville – laulu/kitara. Soittaa myös The Cotards ja Jukka Nissinen -bändeissä.

Konsta – kitara. Muita bändejä ovat Perseenpyyhkijät, Wiener Melange ja Aivokuolleet.

Jiri – basso. Soittaa myös The Cotards, Perseenpyyhkijät ja Aivokuolleet -bändeissä.

Mikko – rummut. Soittaa myös Perseenpyyhkijät, Aivokuolleet ja Jukka Nissinen -bändeissä.

Mites näette bändin tulevaisuuden, onko jotain suunnitelmia?

Uuden LP:n teko on suunnitelmissa. Yhteistyötä on myös viritteillä kuopiolaisen räppärin Tsydden kanssa. Villen soololevy tulee ulos varmaan tänä vuonna!

Diskografia

Sohva EP, 7″ 2016
Inkilä 27, 7″ 2018
Todellisuus iskee, LP 2020



Kategoriat:Punk, Punk Kuopio

Avainsanat:,